Aktiviteter på Fryksås Hotell

Välkomna till ett av Sveriges bästa områden för längdåkning.
En dryg kilometer från Fryksås Hotell ligger rekreationsanläggningen Orsa Grönklitt. Totalt finns det 130 kilometer av spår med varierade svårhetsgrad och passande för både nybörjaren och proffset.

På hotellet har vi bastu och utomhus jacuzzi, många av våra fäbodsviter och stugor har dessutom egen bastu. Vill ni boka SPA eller behandlingar hänvisar vi till Smidgården som ligger ca 200 meter från hotellet.

Här finns alltid något att göra!

I Siljansbygden får du uppleva spännande kontraster, här varvas sköna avkopplande dagar med fartfyllda aktiviteter och evenemang.

Fryksås perfekta vandringsnaturen

Upplev våra fina vandringsleder i naturen runt om Fryksås. Siljansleden passerar och några kilometer bort ligger Grönklitts rekreationsområde. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på.

Lummig grönska på våren, trollska vyer och svamprika skogar på hösten. Många vackra platser, härliga sjöar och inte minst mysiga picnicställen.Det finns inget så avkopplande som skogens lugn och den ger dig tid för andhämtning och energipåfyllning.
Förutom löp och vandringsleder finns den branta Söderbacken eller den längre Mellanbacken om du söker lite extra utmaning.
Det funkar också utmärkt att gå stavgång på de löp- och vandringsleder som finns på kartan om man vill ha lite flackare terräng.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK